Start \ Tullklarering

Behöver ni hjälp med tullklarering?

Vi är en förmedlingswebbplats för företag som vill ha hjälp med import- och exportförtullningar.

Tullklarering - Vad innebär det?

Vad tullklarering online genom oss innebär

När du använder dig av vår förmedlingstjänst för tullklarering så betyder det att våra professionella och certifierade tullklarerare ser till så att varudokumentationen är korrekt, att tullavgift för varorna som transporteras är betald och att de på så sätt är tillåtna att föras in i destinationslandet.

Grunderna för tullklarering

Det kan uppstå förseningar i tullen när gods ska transporteras utomlands. Våra partners vet vad man kan förvänta sig vid export och hur eventuella problem ska undvikas. Vi förmedlar dagligen tullklareringsförfrågningar för varor importerade ifrån Kina, Turkiet, Vietnam m.fl.

  • Transportregler – exportförfarandet till olika länder kan se olika ut eftersom reglerna varierar. Tullklarering.se har stor kunskap om licensiering samt om det finns särskilda villkor att ta hänsyn till.
  • Dokumentation – det är väldigt viktigt att vara väl förberedd och att ha all dokumentation i ordning. Vi ser till så att all nödvändig information finns så att tullmyndigheterna kan behandla ditt gods på bästa sätt.
  • Avgift och skatt – försändelser som ska transporteras internationellt omfattas ofta av importavgifter och skatter. Tullklarering.se är väl informerade om vilka avgifter och skatter som olika länder har samt vem som är skyldig att betala dessa.
  • Tullklarering pris?
    Kostnaden avgörs av ett antal olika faktorer, vad som är slutdestinationen och vilket värde försändelsen har etc. Själva priset för tullklareringen brukar oftast ligga runt 1000-2000 kr. Vi på tullklarering.se tar inte ut någon avgift för vår förmedlingstjänst ifrån er.
  • Tullklarering tid?
    Oftast går en tullklarering att lösa inom 48 timmar. Faktorer som påverkar hur lång tid det tar beror exempelvis hur väl dokumentation är, vad för typ av gods det är m.m. Våra samarbetspartners har flerårig erfarenhet och gör sitt yttersta för att processen ska bli så snabb och smidig som möjligt. Just nu snittar vi under 24 h från att vi får in en förfrågan om tullklarering till att de blir kontaktade.

Under Frågor & Svar hittar du mer information.

Tullklarering - grunder

Vad kostar tullavgiften och dess skatter?

Kostnaden för tullavgiften och tillhörande skatter avgörs av ett antal olika faktorer som till exempel från vilket land varorna transporteras, vad som är slutdestinationen och vilket värde försändelsen har.

EU:s länder omfattas av frihandelszoner och länder utanför har egen lagstiftning och tullhantering. Det kan med andra ord vara krångligt att göra en kostnadsberäkning.

Tullklarera online

Vi hjälper er att hitta ett godkänt och prisvärt tullombud

Vi arbetar endast med certifierade ombud och finns registrerade hos Tullverket.

Tack vare vår mångåriga erfarenhet av tullklarering kan vi genom våra partners hänvisa er till smidiga lösningar till konkurrenskraftiga priser.

Låt vårt professionella team ta hand om all byråkrati och dokumentation. Det spelar ingen roll om det handlar om en enskild förtullning eller om ni är i behov av en mer heltäckande lösning med transport samt import- och exportdeklaration.

Senaste uppdatering: 2021-10-08

Tullklarering snabbt och prisvärt

Hur lång tid tar det?

Tullklarering kan ta olika lång tid till exempel beroende på om all dokumentation är korrekt eller inte.

Våra samarbetspartners lovar att göra allt för att processen ska bli så snabb och smidig som möjligt.

Tullklarera online

Få prisförslag, inget köptvång!